Voita Tefal OptiGrill+ Uutuudet Ale Maksaminen Toimitus Hyvä tietää Yhteystiedot
|
Skype chat
|


Hyvä tietää Osto-oppaat Miten valita pyykinpesukone?

Miten valita pyykinpesukone?

On hyvinkin todennäköistä, että jokainen meistä joutuu ainakin kerran elämässä miettimään miten löytää itselleen sopiva pyykinpesukone. Mitä toimintoja tarvitaan ja pitäisikö hankkia kuivaavan laitteen? Olisiko tuottajana parempi LG vai Samsung? Tästä tekstistä löydät hieman apua.

Koko ja täyttömäärä
Pyykinpesukoneen valinnassa kannattaa ensiksi miettiä valmiiksi kuinka paljon laitetta varten jää tilaa ja laitetaanko se kylpyhuoneeseen, keittiöön, eteiseen tai jopa johonkin muuhun tilaan? Siitä saat selville kannattaako sinun hankkia perinteinen erikseen sijoitettava laite tai integroitava pyykinpesukone. Erikseen seisova laite voi olla edestä täytettävä tai sitten yleensä hieman kapeampi ja korkeampi päältä täytettävä pesukone, jonka luukku aukenee ylöspäin. Kalusteisiin sijoitettava pyykinpesukone voidaan taas kompaktisti sijoittaa pesualtaan alle tai keittiön kaappiin sekä piilottaa ovella.

Seuraavaksi voisi miettiä samalla kertaa pestävän pyykin määrää – haluatko koneen, johon mahtuu kerrallaan monta liinavaatesettiä ja vielä pyyhkeetkin, tai ei sillä ole väliä? Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos perheessä on paljon väkeä ja kotona on vielä pieniä lapsiakin, silloin kannattaa hankkia laite, jossa pyykin täyttömääränä on ainakin 8 kg. Siinä tapauksessa pyykkiä kerääntyy monelta ihmiseltä ja pyykinpesu tapahtuu varmasti muutenkin usein. Jos perheesi koostuu maksimissaan kolmesta ihmisestä ja pyykkiä pestään vain kerta viikossa tai kahdessa, niin järkevämpi vaihtoehto olisi pyykinpesukone maksimissaan 7 kg:n täyttömäärällä.
Pyykin linkous ja kuivaus
Mikäli kotonasi ei ole kovin paljon pyykinkuivaustilaa, kannattaa ehdottomasti valita kuivaava pesukone. Tai ainakin kone, jonka linkousnopeus on alkaen 1200 rpm, jotta pyykistä tulisi mahdollisimman puolikuiva ja jotta se myös kuivuisi nopeammin. Jotta suuri linkousnopeus ei aiheuttaisi ryppyjä, pyykinpesukoneet ovat usein varustettuja myös ryppyjä estävällä silitystoiminnolla tai rypynestotoiminnolla. Huolimatta siitä, että kuivaavan pesukoneen sähkönkulutus onkin hieman suurempi, laite kuitenkin säästää aikaa ja tilaa, sillä et tarvitse enää erillistä laitetta pesun kuivausta varten eikä pyykkiä tarvitse nostaa laitteesta toiseen. Vaikka melkein kaikki nykyiset koneet linkoavat yleensä hiljaisesti etkä tarvitse miettiä kuinka kauas pyykinpesukoneen lastenhuoneesta pitää laittaa, niin EcoSilence Drive ja Super Silent System -melunvaimennustoiminnoilla varustetut laitteet ovat vieläkin hiljaisempia.

Toiminnot ja pesuohjelmat

Edellä olevat peruskriteerit ovat pyykinpesukoneen valinnassa tärkeitä, mutta huomion kannattaa kiinnittää myös siihen, mitä muita toimintoja halutaan hyödyntää. Esimerkiksi höyrytoiminnolla varustetut pesukoneet ovat käytännöllisiä vauvaperheissä, missä on usein tarve pienten lasten vaatteiden desinfiointiin.

Mikäli omistat lemmikin, saatat haluta pyykinpesukoneen, joka on varustettu lemmikkien karvojen vaatteista poistoon tarkoitetulla toiminnolla. Tietyissä Indesit-koneissa pesuohjelma voidaan taas käynnistää ainoastaan yhdellä napinpainalluksella – sellainen kone sopii erinomaisesti ihmiselle, jolla on aina kiire. Joissakin nykyisissä laitemalleissa on jopa mahdollisuus, että koneesi mittaa pyykinpesuaineen, punnitsee pyykin sekä valitsee itse sopivan pesuohjelman. Ja lisäksi muistaa vielä tarvittaessa myös asetuksesi seuraavaa pesukertaa varten.
Turvallisuus ja taloudellisuus
Lähes kaikki nykyisin myynnissä olevat laitteet kuluttavat sähköä, vettä ja pesuaineita taloudellisesti, mutta tietyissä laitteissa taloudellista toimintaa tuetaan myös pesuveden erikoistekniikalla. Nykyisistä laitteista löytyy myös vesivuotosuojajärjestelmä, joka käynnistyy vian ilmetessä estääkseen vesivahingon, sekä lapsilukko estääkseen esimerkiksi ohjelman vaihtamisen vahingossa. Kaikissa pyykinpesukoneissa on myös tuottajan takuu, joka kattaa erilaiset vikatilanteet, tuottajan alkuperäiset viat sekä laitteen huollon.

Tyylisi
Pesukonetta ostamassa ollessa kannattaa harkita myös tyyliä. Moderniin kotiin sopii enemmän ehkä laite, joka on varustettu isolla, modernilla kosketusnäytöllä, ja usein myös WiFi-toiminnolla. Klassiseen kotiin sopii taas enemmän perinteisen valkoinen laite, josta useimmiten löytyykin pyöröohjain tai tavallisilla napeilla varustettu pienikokoisempi näyttö.

4 perusaskelta pyykinpesukoneen valintaan:

1. Mieti, mihin laitteesi sijoitat ja millaista täyttömäärää tarvitset.
2. Mieti, kuinka ison linkousnopeuden tarvitset tai kannattaako hankkia jopa kuivaava pesukone.
3. Mieti, mitä pyykinpesukoneen erikoisominaisuuksia ja toimintoja haluat varmaan käyttää.
4. Mieti, minkä tyylinen pesukone sopii kotiisi.


Kaikki nettikaupan
RDE.FI valikoimassa olevat edestä täytettävät pyykinpesukoneet löydät tästä, päältä täytettävät tästä ja integroitavat tästä.
 
 
Tuotteita vertailussa 0
Tuotevertailuun
Tyhjennä
Toimitustavat | Maksutavat