Voita Tefal OptiGrill+ Uutuudet Ale Maksaminen Toimitus Hyvä tietää Yhteystiedot
|
Skype chat
|


Hyvä tietää Osto-oppaat Miten valita jääkaappi?

Miten valita jääkaappi?

Jääkaapin valinta ei aina olekaan niin helppoa kuin voisi kuvitella. Vaikka internetistäkin löytyy jääkaapin valintaan paljon vinkkejä, käy yleensä aika pian ilmi, että jokainen kylmälaitteen valmistaja vain korostaa erikoisominaisuuksiaan ja yleiskuvan hahmottaminen saattaa olla hieman monimutkaista. Toivottavasti saat jääkaapin valintaan hieman apua seuraavasta.


Koko ja sijainti

Jääkaappia valittaessa kannattaa ensiksi miettiä millaiseen käyttöön se tarvitaan ja mihin se laitetaan. Jääkaappeja löytyy nykypäivänä sekä hyvin pieninä että hyvin isoinakin.

Mikäli asut yksin tai kotonasi ei ole kovin paljon ylimääräistä tilaa, niin hyvä ratkaisu on 1-ovinen jääkaappi, joka on saatavilla sekä pakastelokerolla varustettuna että ilman.

Keskikokoisiin talouksiin hankitaan yleensä
jääkaappipakastin tai jenkkikaappi
Siihen mahtuu ruokaa jo hieman isommalle porukalle.
Jos kuulut isoon perheeseen, järkevin valinta on kaksiovinen Side by Side -jääkaappi tai jopa 3- tai 4-ovinen French door -jääkaappi.
Tyyli
On sanomattakin tärkeä, että jääkaappisi sopisi myös keittiösi yleisilmeeseen. Kannattaa olla valmiina siihen, että jääkaappivalikoima on laaja: tarjolla on erivärisiä ja erikokoisia kylmälaitteita, puhumattakaan materiaalivalikoimasta. Moderniin perheeseen hankitaan usein värikäs ja silmiinpistävän värinen kylmälaite, kun taas lapsiperheissä suositaan useimmiten sormenjälkiä estävällä pinnoitteella varustettuja ja helposti puhdistettavia jääkaapin malleja. Jos käykin näin, että pää menee sekaisin etkä kykene valitsemaan ollenkaan, niin ongelmatilanne voidaan ratkaista sillä, että laite piilotetaan jopa kalusteisiin ostamalla kalusteisiin integroitava jääkaappi.

Voit muuttaa keittiösi modernimmaksi myös laitteella, jossa on ohjaukseen tarkoitettu kosketusnäyttö ja jääkaapin ulkopuolella sijaitseva jääpalakone tai jopa kätevä vesiannostelija.

Toiminnallisuus

Mikäli tärkeimmät kriteerit ovat päätetty, niin seuraavaksi kannattaa miettiä laitteen toimintoja.

Valtaosa nykyisin saatavilla olevista laitteista on hyvinkin energiataloudellisia, sillä kaikkien laitteiden pitää vastata Euroopan Unionin energiakulutus- ja ympäristövaatimuksiin, mutta jos haluat erittäin taloudellista jääkaappia, kurkista jääkaappimalleja, joiden energialuokka on A+++.

Sen lisäksi iso osa laitteista on varustettu antibakteerisella pinnoitteella, joten ruoka-aineet pysyy raikkaina eikä jääkaapin sisälle tule epämiellyttävää hajua. Helppokäyttöinen jääkaappi on usein varustettu sekä jääkaappi- että pakastinosan automaattisella No Frost -sulatusjärjestelmällä, jonka ansiosta laitteen sisätilat eivät huurru.
Pikapakastustoiminnon ansiosta pakastetaan pakastimeen laitetut uudet ruoka-aineet nopeasti säilyttääkseen ruoassa mahdollisimman paljon vitamiineja. Tämä ominaisuus on erittäin hyödyllistä mikäli tykkäät pakastaa paljon. Pikajäähdytystoiminnon ansiosta jäähdytetään nopeasti jääkaapin sisäilma ja uudet ruoka-aineet pysyvät mahdollisimman tuoreina.

Jotta vihannekset ja mausteyrtit pysyisivät mahdollisimman raikkaina, jääkaappeihin on lisätty myös siihen tarkoitukseen suunniteltu tuoreosasto. Tuoreen lihan ja kalan säilytykseen sopii parhaiten taas nollatilalla varustettu jääkaappi.
4 perusaskelta jääkaapin valintaan:
1. Mieti, kuinka tilavaa jääkaappia tarvitset ja millaiseen tilaan sen sijoitat.
2. Mieti, millaista pakastinosa tarvitset, jos lainkaan.
3. Mieti, millainen jääkaappi sopii mielestäsi keittiösi yleisilmeeseen.
4. Mieti mitä toimintoja haluat hyödyntää.

RDE.FI-verkkokaupan vapaasti sijoitettavat jääkaapit löydät tästä ja kalusteisiin integroitavat jääkaapit tästä.
 
 
Tuotteita vertailussa 0
Tuotevertailuun
Tyhjennä
Toimitustavat | Maksutavat