Voita Tefal OptiGrill+ Uutuudet Ale Maksaminen Toimitus Hyvä tietää Yhteystiedot
|
Skype chat
|


Hyvä tietää Osto-oppaat Miten valita integroitava astianpesukone?

Miten valita integroitava astianpesukone?

Tiskikoneesta on tullut nykykodin peruslaite, joka säästää sekä aikaa että vaivaa. Yhä useammin hankitaan kotiin integroitava astianpesukone, sillä se voidaan sijoittaa mukavasti työtason alle tai integroida täysin keittiökalusteisiin. Tämän tekstin luettua osaat valita sopivan laitteen myös itsellesi.
Tilavuus ja koko
Astianpesukonetta valittaessa kannattaa ensin miettiä kuinka paljon astioita kotonasi päivittäin käytetään: pestäänkö kerrallaan vain 12 hengen astiat vai onko likaisia astioita usein enemmän? Mitä isompi perhe, sitä enemmän tilaa astioita varten tarvitaan. Astianpesukoneiden tilavuudesta annetaankin usein tietoa astiastojen lukumäärällä, joka ilmaisee kuinka paljon asioita mahtuu koneeseen samalla kertaa. Astiastoon luetaan yleensä mukaan iso paistilautanen, keittolautanen, kahvikuppi, kahvilautanen, juomalasi, haarukka, veitsi ja kaksi lusikkaa. Paistinpannuja, kattiloita eikä muita isoja keittiötarvikkeita mukaan ei lasketa, joten mikäli tarkoituksena on konepestä isotkin ruoka-astiat, kannattaa valita hieman tilavampi laite.
Isolle perheelle kannattaa varmaan valita astianpesukone, johon mahtuu ainakin 10 astiastoa, kun taas pieni perhe pärjäilee hyvin alle 10 hengen astiaston tiskikoneella.

Riippuen tilasta, johon laite
asennetaan, saatavilla on kapeat, 45 senttimetriä leveät astianpesukonemallit sekä isommat, leveydeltään 60 senttimetrin laitteet. Sen lisäksi valikoimassa on myös pienikokoisia tiskikoneita, jotka ovat erittäin kompakteja.
Hiljaisuus ja käyttömukavuus
Niin kuten kaikki koneet, myös astianpesukoneet aiheuttavat tietyn määrän melua ja värähtelyä. Sen takia kannattaakin miettiä jo etukäteen milloin laitetta todennäköisesti tullaan käyttämään. Mikäli laitetta käytetään usein esimerkiksi illalla tai jopa öisin, niin käyttömukavuutta lisää varmaan Silent System -melunvaimennustoiminto. Usein laitteissa on mahdollisuus myös viivästettyyn käynnistykseen, jonka ansiosta laite voidaan säätää käynnistymään vasta tietyn ajanjakson kuluttua, esimerkiksi aamuvarhaisella tai kun et ole edes kotona. Sillä tavalla astiat ovat puhtaita ja käyttövalmiita silloin kun niitä tarvitaan, ja sinä voit haluttaessa aina nauttia rauhallisesta kotiympäristöstä.
Tiskikoneisiin on käyttömukavuutta lisätty myös ohjelman loppumisesta ilmoittavilla ääni- ja valomerkeillä tai ohjelman kestoajan ilmaisimella. Erittäin suosituksi on TimeBeam-heijastustoiminto, joka heijastaa jäljellä olevan pesuajan lattialle sekä lisää samalla keittiöösi myös modernisuutta.
Mikäli astiasi eivät yleensä tule kovin likaisiksi ja tarvitset ne nopeasti käyttövalmiiksi, niin kannattaa valita laite, jossa on pikaohjelma. Sen ansiosta astiat saadaan puhtaiksi jopa 30 minuutissa. Hyvin likaisiin astioihin kannattaa kuitenkin käyttää tehopesuohjelmaa, joka puhdistaa 6570 asteessa myös erittäin likaiset astiat. Laitteisiin on usein lisätty myös hellävarainen pesuohjelma, jotta myös herkät astiat, kuten lasiesineet, saisivat 3045 asteessa tehokkaasti puhtaiksi. Mikäli astiat on tarkoitus desinfioida, niin saatavilla on jopa desinfiointitoiminnolla varustetut tiskikoneet.
Turvallisuus
Lähes kaikki nykyiset tiskikoneet ovat varustettu vesivuotosuojalla, joista osa suojaavat kotiasi myös sähkökatkon aikana. Mikäli perheessä on uteliaita lapsia, järkevä olisi hankkia laite, jossa on ohjauspaneelin lukitusmahdollisuus.

Säästö
Mikäli valitset astianpesukoneen käyttötarpeittesi mukaisesti, säästät aikaa, rahaa sekä teet hyvää luonnolle. Pesemällä astiat koneella käytetään tiskaamiseen jopa kaksi kertaa vähemmän vettä. Esimerkiksi huuhteluveden kulutuksessa säästät vettä kätevällä veden puhtauden tunnistimella, jonka ansiosta saat täydellisen puhtaat astiat ilman, että käyttäisit huuhteluun enemmän vettä kun on tarvetta.

Osa koneista on varustettu myös vajaatäyttötoiminnolla, jonka ansiosta tilavia koneita voidaan käyttää energiatehokkaasti myös pienen astiamäärän pesuun. Lisäksi konepesussa käytetään pesuainettakin aina tehokkaammin kuin käsipesussa ja esimerkiksi MultiTab-toiminnon ansiosta laite valitsee pesutabletin mukaan itse sopivimmat pesuasetukset.

Yleispesuohjelmien lisäksi joissakin malleissa on myös automaattiohjelma, jonka ansiosta laite säätää vesimäärän, pesulämpötilan sekä pesuajan astioiden määrän ja likaisuuden mukaan. Erittäin energiatehokkaita ovat eko-ohjelmat, mutta pitää muistaa, että ne myös kestää pidemmin. Hankkimalla itsellesi kuivaava astianpesukone, et tarvitse
tilaa astioiden kuivausta varten.
Perusaskeleet integroitavan tiskikoneen valinnassa
1. Mieti, kuinka paljon astioita kotonasi käytetään.
2. Mieti, minkäkokoinen laite keittiöösi mahtuu.
3. Ajattele, milloin tulet tiskikonetta käyttämään ja tarvitsetko hiljaista laitetta.
4. Mieti, millaisia pesuohjelmia ja toimintoja haluat varmasti käyttää.


Tutustu kaikkiin RDE.FI-nettikaupan integroitaviin astianpesukoneisiin tästä.
 
 
Tuotteita vertailussa 0
Tuotevertailuun
Tyhjennä
Toimitustavat | Maksutavat