Voita Tefal OptiGrill+ Uutuudet Ale Maksaminen Toimitus Hyvä tietää Yhteystiedot
|
Skype chat
|


Hyvä tietää Osto-oppaat Miten valita autosoitin?

Miten valita autosoitin?

Autostereosta on ajan myötä tullut luonnollinen osa autoa. Siinä on usein Bluetooth-tuki, sisäänrakennettu CD-soitin sekä se voidaan mukavasti ohjata kaukosäätimellä. Lisäksi autosoittimessa saattaa olla muitakin tärkeitä ominaisuuksia. Lue tämä teksti ja tiedät mitä asioita ennen autosoittimen hankkimista kannattaa miettiä.
Hinta
Autostereoita löytyy halvasta kalliiseen. Mikäli et halua maksaa laitteesta paljon ja sinulle riittää, että laitteessa on FM-radioviritin sekä se toistaa yleisimmät musiikkitiedostot esimerkiksi USB-liitännän kautta, niin pärjäät varmaan halvalla autostereolaitteellakin. Sellaisen perusautosoittimen löydät varmaan jokaisen valmistajan tuotevalikoimasta. Mikäli taas haluat, että laitettasi olisi mahdollista ohjata kaukosäätimellä ja siinä olisi muitakin monipuolisia mahdollisuuksia kuten CD-soitin ja Bluetooth-tuki, niin laitteen hinta todennäköisesti nousee.

Äänenlaatu

Mikäli tarkoituksena on saada autoon korkealaatuinen äänentoisto, niin pitäisi varmasti miettiä jo etukäteen kuinka RCA-lähtöä tarvitaan. Siitä nimittäin riippuu kuinka moneen vahvistimeen voidaan signaali siirtää. Mikäli pidät tärkeänä korkeaa äänenlaatua sekä aiot asentaa autoosi erityyppiset kaiuttimet, niin tarvitset myös enemmän RCA-lähtöjä. Mieti myös, mikäli haluat autosoittimessa olevan myös Subwoofer-liitännän, joka helpottaa subbarin liittämistä laitteeseen.

Hyvinkin tärkeä ominaisuus on myös teho. Mikäli haluat hyvän äänenlaadun etkä halua hankkia vahvistinta, niin kannattaa valita soitin, joka on teholtaan ainakin 4 x 50 W.

Äänen laatua voidaan parantaa myös taajuuskorjaimella, jolla äänisävyt voidaan muokata eri tyylilajien tai oman maun mukaisesti. Tyypillisesti taajuuskorjain on 2–5-kaistainen ja mitä enemmän alueita taajuuskorjaimessa on, sitä tarkemmin voit ääntä muokata.
Äänitiedostojen toisto
Mikäli pidät tärkeänä tiettyä tiedostomuotoa, niin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisia tiedostomuotoja laite tukee. Tyypillisesti autostereot tukevat yleisempiä äänitiedostoja kuten MP3, WMA ja WAV. Laitteella voidaan tiedostoja toistaa siis esimerkiksi CD-soittimella CD-levyltä, USB-liitännän kautta USB-muistilaitteelta tai SD/SDHC-muistikorttipaikan kautta muistikortilta. Mikäli valitset autostereon Bluetooth-tuella, niin voit toistaa musiikkia jopa langattomasti.
Etupaneeli
Autosoitin on autossa keskeisellä sijalla ja myös sen ulkonäkö on tärkeä. Jotta laite sopisi autoon, valitse laite sopivalla painikkeiden valaistuksella. Usein painikkeiden värinä voi olla sininen, punainen tai joku muu väri. Varkaiden estämiseksi voit valita autosoittimen irrotettavalla esipaneelilla ja voit autosta poistuessa haluttaessa ottaa laitteen etupaneelin pois.

Tutustu kaikkiin RDE.FI-verkkokaupan autosoittimiin tästä.
 
 
Tuotteita vertailussa 0
Tuotevertailuun
Tyhjennä
Toimitustavat | Maksutavat